Ξεκινούν τα Πρωταθλήματα Υποδομής της Super League 2024-25 - Από φέτος και... Κύπελλο!

SUPER LEAGUE | 27-08-2024

Ξεκινούν τα Πρωταθλήματα Υποδομής της Super League 2024-25 - Από φέτος και... Κύπελλο! TAGS: #Super League

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πρωταθλημάτων Υποδομής της Super League έχει ήδη ξεκινήσει, με τη σέντρα για το Πρωτάθλημα Super League K19 να έχει οριστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου, με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής και θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.

Σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν εναντίον όλων των λοιπών ομάδων. Συνολικά, θα διεξαχθούν 26 αγωνιστικές. Οι δύο πρώτες αγωνιστικές (1η, 2η) θα διεξαχθούν μετά τη 13η αγωνιστική και πριν την έναρξη του Β' Γύρου.

Αντίστοιχα, το Πρωτάθλημα Super LeagueΚ17 θα ξεκινήσει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και το Πρωτάθλημα Super League Κ15 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί μία νέα διοργάνωση, το «Κύπελλο Κ19», το οποίο θα διεξαχθεί με τη μορφή μονών αγώνων “knock– οut” σε τέσσερις φάσεις και θα καταλήξει σε έναν Τελικό αγώνα απ’ τον οποίο θα  αναδειχθεί ο Κυπελλούχος Κ19 αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.  Οι αγώνες του Κυπέλλου Κ19 θα διεξαχθούν σε Σαββατοκύριακα, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, στο Πρωτάθλημα Super League K19 διεξάχθηκαν 182 αγώνες, στους οποίους σημειώθηκαν 606 γκολ (μέσος όρος ανά ματς 3,33 γκολ), με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται Πρωταθλητής.

Στο Πρωτάθλημα Super League K17 διεξάχθηκαν 231 ματς, στα οποία σημειώθηκαν 724 γκολ (μέσος όρος 3,13 γκολ ανά αγώνα), με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται Πρωταθλητής.

Στο Πρωτάθλημα Super League K15 διεξάχθηκαν 149 αγώνες, στους οποίους επιτεύχθηκαν 438 γκολ, (μέσος όρος 2,94 γκολ ανά αγώνα), με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται Πρωταθλητής.

Η σημασία των Πρωταθλημάτων Υποδομής της Super League αναδεικνύεται μέσα από την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, πολλοί από τους οποίους στη συνέχεια στελεχώνουν τις ανδρικές ομάδες της Super League.

Αντίστοιχα, η κατάκτηση του UEFA Youth League από τον Ολυμπιακό καταδεικνύει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από τα Πρωταθλήματα Υποδομών, αλλά και οι επενδύσεις στα τμήματα υποδομών από τις ομάδες της Super League αποδίδουν και μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις.