Κατεδαφίσεων συνέχεια στην Κυρά-Φροσύνη

ΤΟΠΙΚΗ | 29-05-2024

Κατεδαφίσεων συνέχεια στην Κυρά-Φροσύνη

Άγνωστο είναι αν θα επαναλειτουργήσει και πότε η «Κυρά- Φροσύνη» καθώς οι κατεδαφίσεις στους εξωτερικούς χώρους του καφέ συνεχίζονται.

Η Κυρά- Φροσύνη από το πρωί της Δευτέρας έχει κλείσει και ο μισθωτής προχωρά σε κατεδαφίσεις καθώς λήγει η παράταση που είχε πάρει από την Κτηματική Υπηρεσία.

Προκειμένου να αποφύγει τα βαρύτατα πρόστιμα κάνει αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία αφού στο ενδιάμεσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Σημειώνεται πως από το 2016, όταν ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση της λίμνης, το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης έχει περάσει στην δικαιοδοσία της Κτηματικής.

Στο πλαίσιο όσων ορίζει ο νέος νόμος για τους αιγιαλούς και τις παραλίες η ΔΗΑΝΕΤΑΙ έχει αποφασίσει να διεκδικήσει την κυριότητα των χώρων αυτών χωρίς μέχρι τώρα όμως να έχει κινηθεί η διαδικασία.

Από όλους τους εξωτερικούς χώρους θα διατηρηθεί μόνο το κεντρικό μπαρ του καταστήματος που βρίσκεται στο τμήμα οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου.

Η επαναλειτουργία της Κυρά- Φροσύνης είναι προς το παρόν αβέβαιη και αναμένεται να εξελιχθεί σε μία δύσκολη άσκηση για τον Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος μίσθωνε 1.195 τετραγωνικά εκ των οποίων του ανήκουν περίπου 300 με το ισχύον καθεστώς.

Οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας είναι συνυφασμένη με την λύση του ιδιοκτησιακού της περιοχής και πιθανόν με την επαναδιαπραγμάτευση των όρων μίσθωσης.

Πηγή: epiruspost.gr