Το γερμανικό Stern για τα Ιωάννινα και τον Βασίλη Τριάδη

ΤΟΠΙΚΗ | 02-06-2024

Το γερμανικό Stern για τα Ιωάννινα και τον Βασίλη Τριάδη

Στον γερμανικό Τύπο το Stern γράφει για τις δύο όψεις της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας και η μία όψη είναι αφιερωμένη στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιούνται γερμανικές εταιρείες πληροφορικής και τεχνολογίας.

Το Stern χαρακτηρίζει τα Ιωάννινα ως «πόλη- κλειδί» και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο άνοιξε ο δρόμος για την δραστηριοποίηση ξένων εταιρειών.

Σημειώνει:

Μία από τις πόλεις-κλειδιά για την ελληνική ανάπτυξη είναι και τα Ιωάννινα. Και γι’ αυτό ευθύνεται κυρίως ένας άνθρωπος: ο Βασίλης Τριάδης, ο οποίος γεννήθηκε στα Γιάννενα και μετανάστευσε νέος στη Γερμανία με τους γονείς του. «Σήμερα ως CEO στη γερμανική εταιρεία software P&I ο Τριάδης αναζητούσε ένα μέρος όπου η εταιρεία θα μπορούσε να χτίσει ένα τεχνολογικό κέντρο – και έτσι θυμήθηκε τα Γιάννενα: […] μία πόλη που έχει ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, ένα τμήμα Πληροφορικής – αλλά σχεδόν καθόλου ανταγωνισμό για τους αποφοίτους. Επιπλέον, στην Ελλάδα οι μισθοί για τους προγραμματιστές είναι κατά 30-50% χαμηλότεροι συγκριτικά με τη Γερμανία. Επομένως, οι συνθήκες είναι ιδανικές. Η P&I Hellas ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2017, ενώ σήμερα έχουν γραφεία στα Γιάννενα και οι εταιρείες παροχής λογιστικών υπηρεσιών PwC και Deloitte, όπως και ελληνικές start-ups ή η γερμανική εταιρεία λογισμικού Teamviewer».

Ταυτοχρόνως, «ενώ η Ελλάδα “μάτωσε” από το brain-drain κατά τη διάρκεια της κρίσης, με τους πλέον καταρτισμένους να εγκαταλείπουν τη χώρα, πολλοί αποφασίζουν τώρα να επιστρέψουν πίσω», συνεχίζει το γερμανικό μέσο. Και αυτό «όχι μονάχα επειδή νοστάλγησαν την πατρίδα τους, αλλά επειδή βρίσκουν και θέσεις εργασίας που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα».

Πηγή: epiruspost.gr