Πλωτά ταξί στην Παμβώτιδα! Θα ενώνουν Πέραμα με Νησί και Νησί με «Δώδεκα»

ΤΟΠΙΚΗ | 13-06-2024

Πλωτά ταξί στην Παμβώτιδα! Θα ενώνουν Πέραμα με Νησί και Νησί με «Δώδεκα»

Δύο πλωτά ταξί αποκτά η Παμβώτιδα τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια καθόλη την διάρκεια του 24ωρου. Η βάση τους θα είναι το λιμανάκι του Περάματος ώστε να υπάρξει διάκριση από τα καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια όμως θα έχουν την δυνατότητα να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν επιβάτες και από την παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων.

Σημείο προσέγγισης ορίστηκε το «Δώδεκα» ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας η πλατεία Μαβίλη.

Στο Νησί «βάση» των δύο ταξί ορίζεται το λιμάνι όπου «δένουν» και τα καραβάκια της γραμμής.

Το κόστος ανά διαδρομή ορίζεται στα 45 ευρώ ενώ το κάθε πλωτό ταξί θα μπορεί να μεταφέρει 15 επιβάτες.

«Θα μπορούν με τον τρόπο αυτό να λειτουργούν και οι επαγγελματίες στο Νησί περισσότερες ώρες και να υπάρξει ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα και υπογράμμισε ότι οι άδειες των δύο ταξί δεν θα μπορούν να μετατραπούν σε συγκοινωνιακές σε βάθος χρόνου.

Απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση διευκρίνισε ότι  έχει εκπονηθεί μελέτη φέρουσας ικανότητας της λίμνης από τον πρώην Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας ο οποίος ως μοναδική προϋπόθεση έθετε ανώτατη κίνηση έως τριών πλωτών ταυτόχρονα.

Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δοθούν νέες άδειες ούτε για συγκοινωνίες αλλά ούτε και για ταξί.

Το Κανονιστικό Πλαίσιο για τα καραβάκια, για τα δύο πλωτά ταξί και η χορήγηση των δύο αδειών εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πηγή: epiruspost.gr