Σφένδαμοι και βελανιδιές αντί για πλατάνια

ΤΟΠΙΚΗ | 12-07-2024

Σφένδαμοι και βελανιδιές αντί για πλατάνια

Στο Νησί, το Πέραμα και την Αμφιθέα θα συνεχιστούν οι κοπές πλατάνων από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και μετά από υπόδειξη του Δασαρχείου.

Η επιχείρηση κοπής ολοκληρώθηκε στην παραλίμνιο όπου αρκετά δέντρα πολλών δεκαετιών χάθηκαν για πάντα.

«Από την στιγμή που ένα δέντρο αρρωστήσει η κοπή του είναι μονόδρομος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Πέτρος Παλάσχας, συμπληρώνοντας ότι για όλα τα έργα που γίνονται στην παραλίμνιο λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Στη θέση των δέντρων που κόβονται, φυτεύονται σφένδαμοι και βελανιδιές. Τα νέα δέντρα θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να μεγαλώσουν και να δώσουν και πάλι τη γνώριμη εικόνα στην περιοχή.

Ο κ. Παλάσχας ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή επεξεργάζεται ένα συνολικό και μεγάλο πρόγραμμα για την παραλίμνια ζώνη με σκοπό να την παραδώσει εξίσου πράσινη και όμορφη στις επόμενες γενιές.

Το πρόβλημα του μεταχρωματικού έλκους όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει.. Τα τελευταία χρόνια έχουν κοπεί δεκάδες δέντρα στην παραλίμνιο και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ενώ σε όλη την Ήπειρο έχουν χαθεί τεράστιες εκτάσεις με πλατανοδάση, σε όλες τις παραποτάμιες περιοχές.

Πηγή: epiruspost.gr