«Στέγνωσαν» τα βουνά

ΤΟΠΙΚΗ | 05-08-2024

 «Στέγνωσαν» τα βουνά

Δεν είναι μόνο τα αστικά κέντρα της Ηπείρου που το διάστημα αυτό αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση. Το ίδιο και ακόμη χειρότερα συμβαίνει και στα βουνά της περιοχής.

Οι πηγές στέρεψαν, τα πάντα στέγνωσαν και οι ομβροδεξαμενές που εξυπηρετούν τους κτηνοτρόφους γεμίζουν με νερό που μεταφέρουν βυτιοφόρα.

Αντιμέτωποι με την απουσία νερού είναι σε καθημερινή βάση εκατοντάδες κτηνοτρόφοι στα ορεινά ολόκληρης της Ηπείρου.

Σε τέτοια σημεία, σε τόπους απομακρυσμένους, χαμένους ανάμεσα σε βουνοκορφές, μεταφέρονται και φέτος με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας και των υπηρεσιών της στους τέσσερις νομούς  εκατοντάδες τόνοι νερού.

Συχνά κινητοποιούνται και οι ανάλογες υπηρεσίες των Δήμων ώστε να καλύψουν ανάγκες σε πιο βατά σημεία όπου υπάρχουν κοπάδια.

Με τις υδροφόρες που διαθέτουν ή και με μισθωμένες προσπαθούν να ανταποκριθούν στις πολύ μεγάλες ανάγκες που προκαλεί η ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Οι περισσότερες πηγές έχουν στερέψει εντελώς κι σε άλλες οι ποσότητες νερού είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να μην γεμίζουν οι δεξαμενές.

Οι ανάγκες για νερό είναι μεγαλύτερες εκεί όπου υπάρχουν κοπάδια με βοοειδή καθώς αυτά απαιτούν σημαντικές ποσότητες.

Παράλληλα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου λαμβάνεται μέριμνα για μεταφορά νερού και σε σημεία όπου υπάρχουν κοπάδια αλόγων που ζουν σε ημιάγρια κατάσταση.

Πηγή: epiruspost.gr