Προσαγωγή υπόπτου για τις φωτιές σε Σταυράκι- Καρδαμίτσια

ΤΟΠΙΚΗ | 05-08-2024

Προσαγωγή υπόπτου για τις φωτιές σε Σταυράκι- Καρδαμίτσια

Ένα άτομο έχει προσαχθεί και εξετάζεται από τις αρχές μετά τις ταυτόχρονες εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν το Σάββατο, στην περιοχή ανάμεσα από το Σταυράκι και τα Καρδαμίτσια.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν στοιχεία η παρουσία των οποίων δεν δικαιολογείται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χριστόφορος Μπόκας.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και μέχρι την ολοκλήρωσή της οι αρχές δεν προχωρούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι φωτιές έχουν προβληματίσει τις αρχές και η Πυροσβεστική συνεργάζεται στενά με την αστυνομία προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στο λεκανοπέδιο.

Οι φωτιές του Σαββάτου εκδηλώθηκαν σε ξερά χόρτα και μικρές χωματερές που έχουν σχηματιστεί στην περιοχή. Προκάλεσαν μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων καθώς και αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι και κατά την διάρκεια του Ιουλίου είχαν εκδηλωθεί εστίες στην ίδια περιοχή, γεγονός που προβληματίζει έντονα τις αρχές.

Κάθε πληροφορία που φτάνει μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών και όπως τόνισε ο κ. Μπόκας δεν μένει τίποτα στην τύχη του και χωρίς έλεγχο.

Όσο για τις μικρές ανεξέλεγκτες χωματερές η Πυροσβεστική είναι σε συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών προκειμένου να προχωρήσει η αποκατάστασή τους.

Πηγή: epiruspost.gr