Οι βανδαλισμοί έφτασαν μέχρι την Δρακόλιμνη!

ΤΟΠΙΚΗ | 28-08-2024

Οι βανδαλισμοί έφτασαν μέχρι την Δρακόλιμνη!

Οι βανδαλισμοί έφτασαν μέχρι την Δρακόλιμνη! Εκεί που έχει τοποθετεί μετεωρολογικός σταθμός τον οποίο άγνωστοι έριξαν στο έδαφος και προκάλεσαν εμφανείς ζημιές.

Ο σταθμός φέρει ταμπέλα που εξηγεί πως η προσπάθεια αυτή είναι εθελοντική, στα πλαίσια του LiMnADs Project και σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Meteo Gr, το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου,   το Balkan Chamois Society, και το Scott Polar Research Institute, με αποκλειστικό σκοπό την έρευνα για την προστασία του τοπίου και της πλούσιας βιοποικιλότητας που αυτό υποστηρίζει.

Το συμβάν είναι το δεύτερο που καταγράφεται καθώς μέσα στο καλοκαίρι άγνωστοι έσπασαν και έκλεψαν κάμερα που είχε εγκατασταθεί για την παρακολούθηση της χειμερινής παγοκάλυψης της δρακόλιμνης στην Τύμφη.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής προσπάθειας Κωσταντής Αλεξόπουλος, ο οποίος έκανε την σχετική ανάρτηση σημειώνει ότι ο μετεωρολογικός σταθμός θα ξαναστηθεί.

«Και θα συνεχίζουμε να τα ξαναστήνουμε μέχρι να βαρεθούν να τα σπάνε. Μέχρι να καταλάβουμε την αξία της επιστήμης. Μέχρι να κατανοήσουμε πως μόνο με δεδομένα μπορεί να επιτευχθεί η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος που όλοι ζητάμε αλλά λίγοι φαίνεται να θέλουν» τονίζει.

Πηγή: epiruspost.gr