Πρόταση για ανάπλαση τριών πλατειών υπέβαλε ο Δήμος Πωγωνίου

ΤΟΠΙΚΗ | 30-08-2024

Πρόταση για ανάπλαση τριών πλατειών υπέβαλε ο Δήμος Πωγωνίου

Πρόταση χρηματοδότησης για την ανάπλαση πλατειών Κοινοτήτων Αγίου Κοσμά, Αρετής και Βήσσανης υπέβαλε στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Πωγωνίου.

Πρόκειται για ένα έργο που θα αναδείξει και θα αναβαθμίσει τις τρεις Κοινότητες ευνοώντας παράλληλα την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων. Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία πλατειών που θα λειτουργούν ως χώροι συγκέντρωσης για αναψυχή και επικοινωνία των κατοίκων.
Στόχος της παρέμβασης είναι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα, κατάλληλης επιλογής υλικών αλλά και με επιλογή κατάλληλης φύτευσης, οι οποίες δεν θα αλλοιώνουν τη λειτουργία και τον χαρακτήρα του κοινοχρήστου χώρου. Ο βασικός άξονας σχεδιασμού της συγκεκριμένης μελέτης είναι η σύνδεση των πλατειών με την αρχιτεκτονική των οικισμών.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 281.961,00€ με Φ.Π.Α.24% και η πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στο Πράσινο Ταμείο στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για τα έτη 2023-2024, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».