«Καμπάνα» σε Γιαννιώτη που «άρπαξε» την περιουσία πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

ΤΟΠΙΚΗ | 04-09-2024

«Καμπάνα» σε Γιαννιώτη που «άρπαξε» την περιουσία πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού

Απατεώνας από τα Ιωάννινα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 9 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για απάτη, αφού κατάφερε να εξαπατήσει και να αποσπάσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ από έναν πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου και του Ολυμπιακού Πειραιώς.

 

Κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης (2009-2011), ο κατηγορούμενος είχε πείσει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ότι θα μπορούσε να προστατεύσει τα χρήματά του από πιθανό κούρεμα καταθέσεων, εξαπατώντας τον έτσι και υφαρπάζοντας την περιουσία του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Η έφεσή του έγινε δεκτή με ανασταλτικό αποτέλεσμα, υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ. Η συνεργός του, ωστόσο, έλαβε ελαφρυντικό για την καλή της συμπεριφορά μετά την τέλεση του αδικήματος και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Νίκος Παπαπέτρος. Η δίκη, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, μετά από τρεις συνεδριάσεις.

Πηγή: epiruspost.gr