Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων το Σάββατο στα Λιθαρίτσια

ΤΟΠΙΚΗ | 09-10-2024

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων το Σάββατο στα Λιθαρίτσια

Ο Δήμος Ιωαννιτών με την υποστήριξη και την συνεργασία των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ., ΖΩ.Ο.ΠΙ και ΑΝΙΜΑ διοργανώνουν την 1η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Πάρκο Λιθαρίτσια και ώρα 10.00π.μ-15.00 μ.μ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας, με δηλώσεις του σήμερα κάλεσε τον κόσμο σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών το Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Σας καλούμε να βρεθείτε μαζί μας σε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα που στόχο έχει να δώσει στα αδέσποτα ζώα του δήμου μας τη φροντίδα, την αγάπη και τη στέγη που τους αξίζουν».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η προσπάθεια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του δήμου μας.
«Εργαζόμαστε συστηματικά με το φιλοζωικό μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την ιατρική φροντίδα των αδέσποτων, σε συνεργασία με κτηνιάτρους, ζωοφιλικές οργανώσεις και εθελοντές.
Μέσω αυτών των δράσεων έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους και προσπαθούμε να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων στους δρόμους, κάτι που όπως όλοι ξέρετε υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο», σημείωσε ο κ. Παλάσχας.
Εκτός όμως της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων ο δήμος μας έχει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα υιοθεσιών το οποίο μάλιστα αποδίδει.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος κάθε χρόνο δίνονται για υιοθεσία περισσότερα από 800 αδέσποτα. Την ίδια ώρα όμως οι εγκαταλείψεις ξεπερνούν τις 1.200 με αποτέλεσμα το πρόβλημα να οξύνεται.
«Για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται όταν ένα αδέσποτο ζώο βρίσκει το παντοτινό του σπίτι. Και εδώ χρειαζόμαστε εσάς. Με την υιοθεσία ενός ζώου, δεν προσφέρετε μόνο ένα νέο ξεκίνημα σε μια αθώα ψυχή, αλλά γεμίζετε το σπίτι σας με αγάπη και χαρά. Σας καλούμε να επισκεφθείτε τη γιορτή μας, να γνωρίσετε τα ζώα που περιμένουν να βρουν την οικογένειά τους, και να γίνετε εσείς αυτοί που θα τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Σας περιμένουμε να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά», κατέληξε ο κ. Παλάσχας.