Διακομιδή από Γιάννενα στην Αθήνα με… ΙΧ

ΤΟΠΙΚΗ | 05-03-2024

Διακομιδή από Γιάννενα στην Αθήνα με… ΙΧ

Την καταγγελία ενός πατέρα που βρέθηκε στην δύσκολη και δυσάρεστη θέση να διακομίσει με το ΙΧ αυτοκίνητό του, το επτά ετών παιδί του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Αθήνα, δέχθηκε το Epiruspost.

Η καταγγελία είναι επώνυμη και σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού με τον οποίο συνομίλησε το Epiruspost έχει ήδη διαβιβαστεί στο ΕΚΑΒ αλλά και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
Το επτάχρονο παιδί εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων την περασμένη Παρασκευή, πριν από μία εβδομάδα. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξετάσεων και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα.
Βρέθηκε κλίνη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ξεκίνησε η διαδικασία για την διακομιδή του παιδιού με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα η επικοινωνία από το Νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ έγινε στις δυόμισι τα ξημερώματα περίπου.
Ο ίδιος ενημερώθηκε μία ώρα αργότερα ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να αναλάβει την διακομιδή διότι η βάρδια πληρώματος τελείωνε στις οκτώ το πρωί.
«Αναγκάστηκα με κίνδυνο της ζωής της 7χρονης κόρης μου σύμφωνα με τις συστάσεις της παιδιάτρου αλλά και τα στενά χρονικά περιθώρια να αναλάβω την ευθύνη και να μεταφέρω ο ίδιος με το ΙΧ όχημά μου στο Παίδων Αγία Σοφία με ότι αυτό συνεπαγόταν για το παιδί», αναφέρει στην καταγγελία.
Το Epiruspost επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και από την Διεύθυνση ερευνήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό. Το ΕΚΑΒ δέχθηκε όντως κλήση για διακομιδή στην Αθήνα η οποία όμως έπρεπε να ολοκληρωθεί ως τις οκτώ το πρωί που έληγε η εφημερία στο Παίδων.
Ενημέρωσε το Νοσοκομείο ότι ο χρόνος που υπάρχει –από τις τρεις το πρωί περίπου ως τις οκτώ- είναι οριακός και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί η διακομιδή.
Δεν υπήρξε άρνηση μεταφοράς του περιστατικού λόγω λήξης  βάρδιας δηλαδή αλλά επισημάνθηκε ένα αντικειμενικό γεγονός.
Αντικειμενικό επίσης είναι το γεγονός ότι από την ώρα εκείνη ο πατέρας όπως περιγράφει ανέλαβε την ευθύνη να μεταφέρει το παιδί του στην Αθήνα και να φτάσει στο νοσοκομείο Παίδων όπου το παιδί παραμένει για νοσηλεία.
Ο ίδιος πάντως πέρα από τις καταγγελίες δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει και σε νομικές ενέργειες για το συμβάν.

Πηγη: epiruspost.gr