Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ: Θύελλα Κατσικά-Θύελλα Ελεούσας 5-2: Πιο εύκολα από ότι περίμενε! 10η φορά κυπελλούχος η Κατσικά!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 17-04-2024

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ: Θύελλα Κατσικά-Θύελλα Ελεούσας 5-2: Πιο εύκολα από ότι περίμενε! 10η φορά κυπελλούχος η Κατσικά! TAGS: #Θύελλα Ελεούσας #Θύελλα Κατσικά #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε τον Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ η Θύελλα Κατσικά!

Στον 7ο ουρανό η Κατσικά και φέτος Κυπελλούχος

Το back to back έκανε η Θύελλα Κατσικάς που για 2η  συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το κύπελλο ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ.ΗΠ. , νικώντας αυτή τη φορά την πρωταθλήτρια Α΄ ερασιτεχνικής Θύελλα Ελεούσας με 5-2.


Σε μια γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδοσφαιρο, σε μια άψογη διοργάνωση από τους διοικούντες της Ε.Π.Σ.ΗΠ. αλλά και τις ομάδες, ο κόσμος απόλαυσε το ποδοσφαιρο και σπουδαίο θέαμα με εφτα τέρματα! Πραγματικά όλα κύλησαν ομάλα με τον κόσμο να κάνει ό,τι καλύτερο από την μεριά του στις κερκίδες και τους ποδοσφαιριστές να τους αποζημιώνουν. Αρκετοί ήταν και οι νεαροί φίλαθλοι των δύο περιοχών, με την Θύελλα αφού πέτυχε και αυτή την κατάκτηση, να συνεχίζει να είναι η ιστορικότερη ομάδα του νομού μετά τον Π.Α.Σ. Γιάννινα!
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Θύελλα Κατσικάς έδειξε ότι είναι ένα σκαλοπάτι ανώτερη , μιας και είναι σε Εθνική κατηγορία και επέβαλε τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 5΄ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με τον Σκανδάλη να σουτάρει και τον Κοτίκα να μπλοκάρει, ενώ στο 7΄ ήρθε το πρώτο γκολ όταν ο Εμβραίζογλου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Τουρμούσογλου με κεφαλιά έκανε το 1-0! Στο 17΄ ένα γύρισμα του Μελιγγιώτη , με την μπάλα να περνάει απ΄ όλους και εν τέλει τους αμυντικούς να διώχνουν, ενώ στο 18΄ ο Παπαρούνας μέσα στην περιοχή ανέτρεψε τον Παππά με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Σκανδάλης εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0. Στο 24΄ έγινε μια φάση που σήκωσε «κίτρινη» Θύελλα αντιδράσεων. Ο Μελιγγιώτης έδειξε να ανατρέπει τον Νάσιο στην περιοχή με τον διαιτητή Χατζηπαναγιώτου να λέει «παίζεται», ενώ στο 25΄ μια κεφαλιά του Μαλλάτου μπλόκαρε ο Θεμελής. Στο 31΄ ο Τουρμούσογλου έβαλε ωραία πάσα στον Σκανδάλη, εκείνος σούταρε με τον Κοτίκα να διώχνει σε κόρνερ, με τον Εμβραίζογλου να εκτελεί το κόρνερ ο Ντόντης να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα εκ νέου στα δίχτυα του Κοτίκα για το 3-0! Στο 35΄ νέο πέναλτι για την Κατσικά με τον Σκανδάλη να βγάζει στον Μελιγγιώτη, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα, η οποία κατέληξε στο χέρι του Νάσιου με τον Χατζηπαναγιώτου να υποδεικνύει την «εσχάτη των ποινών». Ο Σκανδάλης ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση κάνοντας το 4-0. Στο 39΄ απείλησε η Θύελλα Ελεούσας με τον Μπουκουβάλα να κάνει το μακρινό σουτ και τον Θεμελή να διώχνει, ενώ στο 40΄ ήρθε το πέμπτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους» όταν ο Κωσταμένας έκανε τη σέντρα, η μπαλιά ήταν… συστημένη για το κεφάλι του Άγγελου Παππά, που την έστειλε στα δίχτυα για το 5-0!
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Ανέστη Ζώη να κάνει αλλαγές και την Θύελλα Ελεούσας να πατάει καλύτερα στο γήπεδο! Στο 50΄ ο Σκανδάλης πήγε να επιχειρήσει το σουτ, με τον Νάσιο να κόβει τελευταία στιγμή, ενώ στο 53΄ ένα μακρινό σουτ του Νούγια πέρασε άουτ. Στο 54΄ το σουτ του Κωσαμένα μπλόκαρε ο Κοτίκας και στο 62΄ ένα σουτ του Βελτσίστα μπλόκαρε ο Θεμελής! Στο 66΄ εκτέλεση φάουλ του Νάσιου πέρασε στα χέρια του Παύλου Θεμελή, ενώ στο 68΄ σουτ του Κωσταμένα πέρασε άουτ. Στο 71΄ ήρθε το γκολ για την Θύελλα Ελεούσας όταν  ο Νούγιας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο νεαρός Τσάγκας από κοντά το 5-1. Στο 76΄ σέντρα του Μαρμούτα δεν πρόλαβε ο Βελτσίστας να βάλει το πόδι του, ενώ στο 87΄ η Ελεούσα πέτυχε το τελικό 5-2 όταν  ο Τσάγκας πέρασε υπέροχη μπαλιά-τρύπα στον Γεωδλάση και εκείνος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Θανασιάς, Μωυσιάδης) 4ος Ζαμπαλάς

Θύελλα Κατσικάς: Θεμελής, Πετρίδης, Μελιγγιώτης, Ντόντης (60΄ Πολυχρόνης), Βασιλάκης, Πότσης (72΄ Πάκος), Σκανδάλης, Εμβραίζογλου (60΄ Γούλας), Κωσταμένας, Τουρμούσογλου (72΄ Μπλέτσας), Παππάς (60΄ Ρίζος)

Θύελλα Ελεούσας: Κοτίκας, Μαρμούτας, Νάσιος, Μαλλάτος, Παλαιοχώρης (46΄ Τσάγκας), Μουχάνης, Παπαρούνας Αθ. (46΄ Παπαρούνας Σ.), Μπουκουβάλας, Νούγιας (77΄ Έξαρχος), Βελτσίστας (77΄ Γεωδλάσης), Κεφάλας (46΄ Πασχάλης)

Μικρά-μικρά:

-Στο γήπεδο ήταν περίπου 1500 φίλοι των δυο ομάδων και του ποδοσφαίρου
-Η Θύελλα Κατσικάς έφτασε στην 10η  κατάκτηση κυπέλλου της Ε.Π.Σ.ΗΠ. στον 14ο  τελικό της ιστορίας της.
-MVP της αναμέτρησης ο Χρήστος Σκανδάλης.
-Σύσσωμη η διοίκηση της Ε.Π.Σ.ΗΠ.
-Στο γήπεδο βρέθηκαν πολλοί επίσημοι: Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών  Θωμάς Μπέγκας, Ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Στέφανος Σίντος, οι Αντιδήμαρχοι Ζίτσας Δημήτρης Δημητρίου και Βασίλης χαρλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Γαρδίκος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι.
-Στο ημίχρονο της αναμέτρησης τιμήθηκαν για την προσοφρά τους για την Θύελλα Ελεούσας : Γιώργος Ντάσιος, Θανάσης Τζιάλλας, Δημήτρης Βασιλείου, Βασίλης Μπλέτσας, Βασίλης Μούτας, ενώ για την Θύελλα Κατσικάς: Λευτέρης Λισγάρας, Χρήστος Τάτσης, Γιάννης Χρόνης, Σπύρος Σάββας και Αναστάσιος Μπλάτζος.

Μιχάλης Τσάγκας

*Φωτογραφίες: Χρήστος Τσόντζος - Μιχάλης Τσάγκας

Φωτορεπορταζ