Θύελλα Ελεούσας-Άρης Φιλιατών 2-1: Καρδιοχτύπησε… αλλά το «γύρισε» και βλέπει Γ΄ Εθνική!

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ | 19-05-2024

Θύελλα Ελεούσας-Άρης Φιλιατών 2-1: Καρδιοχτύπησε… αλλά το «γύρισε» και βλέπει Γ΄ Εθνική! TAGS: #Θύελλα Ελεούσας #Γ' Εθνική #Eρασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, πήρε η Θύελλα Ελεούσας, την 5η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ' Εθνική!

Η ομάδα του Ανέστη Ζώη, καρδιοχτύπησε για 85 λεπτά, καθώς ήταν πίσω στο σκορ απέναντι στον Άρη Φιλιατών, αλλά κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα σε 2-1!

Η εικόνα του αγώνα

Δύναμη, πίστη και προσήλωση στον στόχο έδειξε για άλλη μια φορά η Θύελλα Ελεούσας και έτσι κατάφερε να γυρίσει το ματς με τον Άρη Φιλιατών παίρνοντας την νίκη με 2-1 για την 3η  αγωνιστική του 3ου ομίλου των μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική!
Η Θύελλα πραγματικά έκανε την υπέρβαση, καθώς επικράτησε επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου, βρίσκοντας τα ψυχικά αποθέματα και γυρνώντας το ματς στο τέλος, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 51΄ , στο 87΄ισοφάρισε και στο 90+6΄ με ένα καθαρό πέναλτι πήρε τη νίκη και έτσι πλέον είναι σχετικά πιο εύκολα τα πράγματα, καθώς με δυο νίκες επί αδιάφορων αντιπάλων είναι στη Γ΄ Εθνική.
Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, είχε πιο γρήγορο ρυθμό και προσπάθησε να αιφνιδιάσει! Η Θύελλα φάνηκε άτυχη σε δυο περιπτώσεις καθώς , «έχασε» νωρίς δύο παίκτες τον Αρχοντάκη και τον Παπαρούνα Αθ. οι οποίοι τραυματίστηκαν. Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν μπήκαν καλύτερα λοιπόν και στο 3΄ απείλησαν αρχικά με ένα σουτ από τα δεξιά του Ιωακειμίδη, που έδιωξε ο Αρχοντάκης! Στο 7΄ σέντρα του Μαρμούτα από δεξιά, ο Βελτσίστας άφησε στον Παπαρούνα Σ., ο οποίος σούταρε αλλά έδιωξε ο Καρδάνης! Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παπαρούνας Αθ.  έκανε την σέντρα με τον Μαλλάτο να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 17΄ένα φάουλ του Παπαρούνα έδιωξε ο Καρδάνης! Στο 25΄ σουτ του Παπανδρέου, έδιωξε ο Αρχοντακης και στο 30΄ ο Βελτσίστας έκανε την σέντρα με τον Καρδάνη να μπλοκάρει! Στο 33΄ νέα ευκαιρία για την Θύελλα με τον Μαμρούτα να κάνει την αλλά ο Βελτσίστας δεν ήταν σωστά τοποθετημένος για να βρει στόχο, ενώ στο 36΄ ο Μπουκουβάλας εκτελεί φάουλ , ο Νάσιος κάνει την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ! Στο 38΄ ωραία μπαλιά με αποδέκτη τον Κύρκο, εκείνος το σουτ με τον Κοτίκα να διώχνει, ενώ στο 42΄ μετά από φάση διάρκειας η μπάλα φτάνει στον Μαλλάτο, εκείνος έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ!
Στην επανάληψη, πάλι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και απείλησαν αρχικά στο 49΄ με τον Πανταζή να κάνει σέντρα-σουτ, αλλά ο Κοτίκας να μπλοκάρει, ενώ στο 50΄ ωραία μπαλιά με αποδέκτη τον Νάσιο, εκείνος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ! Στο 51΄ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους , όταν ο Ρούμπης έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Η Θύελλα προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι ξανά με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και στο 60΄ ένα πλασέ του Τσάγκα πέρασε άουτ, ενώ στο 62΄ το σουτ του Μουχάνη κατέληξε πάνω στα σωματα των αντιπάλων! Στο 63΄και το 64΄ Γώγος και Ιωακειμίδης είχαν καλές ευκαιρίες με τον Κοτίκα να διώχνει σωτήρια, ενώ στο 69΄ ο Γώγος σούταρε στην περιοχή με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια! Στο 73΄ ατομική ενέργεια του Γώγου και είσοδος στην περιοχή, σούταρε αλλά έδιωξε ο Κοτίκας, και δύο λεπτά αργότερα ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κεφάλα, έδιωξε ο Καρδάνης! Η πίεση από τον Άρη αυξήθηκε και στο 84΄ και το 85΄ ο Γώγος έχασε μοναδικές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 87΄ ήρθε η ισοφάριση όταν  ο Μπουκουβάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Νάσιος την κεφαλιά κάνοντας το 1-1! Στο 90+1΄ και το 90+2΄ ο Νούγιας είχε δυνατά σουτ πάνω στους Πασχάλη και Καρδάνη, ενώ στο 90+4΄ αποβλήθηκε ο Ρούμπης με 2η  κίτρινη κάρτα και άφησε τον Άρη με δέκα παίκτες! Στο 90+5  ο Νούγιας έκανε ανάποδο «ψαλίδι» με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 90+6΄ ο Νάσιος ανατρέπεται από τον Καρδάνη με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι! Ο Νάσιος το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς , δίνοντας τεράστιο προβάδισμα για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, με όλο το γήπεδο να πανηγυρίζει έξαλα!

Διαιτησία: Οικονόμου (Καρράς, Μπαλαρούτσος) Ε.Π.Σ. Αχαίας

Θύελλα Ελεούσας: Αρχοντάκης (30΄ λ.τρ. Κοτίκας), Μαρμούτας, Μπουκουβάλας, Νάσιος, Μαλλάτος, Μουχάνης, Παπαρούνας Σ., Τσάγκας (72΄ Πασχάλης), Παπαρούνας Α. (17΄ λ. τρ. Νούγιας), Βελτσίστας (72΄ Γεωλδάσης), Τσουμάνης (72΄ Κεφάλας).

Άρης Φιλιατών: Καρδάνης, Μαντζούκης, Πασχάλης, Μητσέλος, Ρούμπης, Ιωακειμίδης, Κύργιος, Γώγος (90΄ Τσιμπούλης), Παπανδρέου Α. (79΄ Παπανδρέου Χ.), Πανταζής, Γαλάνης (57΄ Κάσο).

Μιχάλης Τσάγκας

Φωτορεπορταζ